راههاي مقابله با فشار خون
سدیم موجود در نمک زمینه را برای ابتلای افراد به فشار خون مهیا می کند. به این ترتیب باید از مصرف زیاد نمک در پخت و صرف غذا خودداری کرد. برای اینکه غذا بی مزه نشود می توان از انواع ادویه و گیاهان معطر استفاده کرد. حداکثر مصرف مجاز نمک در روز، شش گرم است.
هر غذایی را نخرید. نمک اشتها و مدت زمان ماندگاری غذا را افزایش می دهد. از سوی دیگر نمک به علت جذب آب باعث افزایش وزن غذا می شود. به این ترتیب، تولید کنندگان مواد غذایی از این امر سوء استفاده می کنند. قبل از خرید غذای آماده، میزان سدیم قید شده در برچسب آن را در عدد دو و نیم ضرب کنید تا میزان نمک موجود در آن مشخص شود. به عنوان مثال در صورتی که بر روی برچسب ماده غذایی، میزان سدیم یک گرم نوشته شده باشد در واقع آن غذا دو و نیم گرم نمک دارد. برای حفظ سلامتی، غذایی را خریداری کنید که کمتر از یک گرم نمک داشته باشد.
در هر وعده غذایی سبزیجات بخورید. مطالعه صورت گرفته در آمریکا تاثیر مفید مصرف سبزیجات بر روی فشار خون را ثابت کرده است. علاوه بر این، سبزیجات غنی از پتاسیم هستند. پتاسیم تاثیرات زیانبار سدیم را از بین می برد. توصیه می شود در هر وعده غذایی سبزی، چه به صورت خام و چه به صورت پخته، مصرف کنید و با خوردن یک عدد میوه وعده غذایی خود را کامل کنید.
پنیرهای تازه را ترجیح دهید زیرا این پنیرها نمک و چربی کمتری دارند. همچنین دیگر محصولات لبنی همچون ماست را جایگزین پنیر کنید.
خشکبار مصرف کنید. انجیر، قیصی و کشمش حاوی مقادیر فراوانی از پتاسیم هستند و همانگونه که گفته شد پتاسیم تاثیرات مضر سدیم را کاهش می دهد. مصرف خشکبار برای وعده صبحانه یا عصرانه بهتر است اما نباید در مصرف این مواد نیز زیاده روی کرد زیرا قند فراوانی دارند. کنترل وزن نیز یکی از ضروریات مقابله با فشار خون است.
ماهی تازه را به ماهی دودی ترجیح دهید. ماهی های دودی نمک فراوانی دارند. هر صد گرم ماهی دودی، سه گرم نمک دارد. این در حالی است که این رقم برای ماهی تازه، یک دهم گرم است.
مصرف الکل نیز باعث ابتلا به فشار خون می شود.
چیپس (هر صد گرم چیپس یک و نیم گرم نمک دارد)، کراکر (هر صد گرم کراکر، دو تا دو و نیم گرم نمک دارد)، سوسیس و بادام زمینی را کنار بگذارید و به جای آن سبزی با پنیر سفید، ادویه و لیمو مصرف کنید.
موضوعات مرتبط با این مطلب : پزشکی و سلامتخواندنی و جالب
برچسب ها: درمان فشار خون